juni 30, 2008

Pangkor en daaag Joleen

Rubriek: Maleisie — Marije @ 10:21 am

Kuala Lumpur

De laatste dagen met Joleen hebben we besteed op het eiland Pangkor, het eiland der roze taxi’s. Het enige vervoermiddel: roze taxibusjes, dus. In het weekend was het aardig vol met Maleisische toeristen. Op zaterdagavond was er zelfs een karaokeavond aan de gang, die we dit keer maar afgeslagen hebben. Zondag werd het al veel rustiger en vanaf maandag was het zo goed als uitgestorven. In ons “resort” waren we samen met een ander huisje de enigen. Bijna alle winkels en restaurantjes waren dicht, dus ons lot was relaxen. En aangezien we te lui waren om iets actiefs te ondernemen, hebben we dat ook maar niet gedaan.

De bevolking/ toeristen waren overwegend islamitisch. We verwonderden ons over hoe de dames van top tot teen gekleed, inclusief hoofddoek, de zee in gingen. Zij verwonderden zich waarschijnlijk over onze bijna naakte lichamen. Wij waren ons er in ieder geval erg bewust van. We hebben een wat meer afgelegen strand gevonden, waar we ons wat meer op ons gemak voelden in onze bikini.
We hebben nog een poging gedaan om te snorkelen. We dachten: kom laten we in actie komen. Dit was niet zo’n succes, want zelfs onze vooruit gestoken hand konden we niet zien. Weer een reden om tevreden naar ons handdoekje terug te keren.
Wat hebben we verder zoal gedaan? (behalve zonnen, zwemmen en diepzinnige gesprekken voeren)

  • Bananenfritters (bananen in een deeglaagje, gefrituurd) en Nasi Goreng gegeten.
  • Hornbills (hoornvogels) gespot. Stonden nog op ons verlanglijstje, dus joehoe!
  • Geprobeerd aapjes weg te jagen die onze etensresten kwamen stelen. Zonder succes. Maar een geluk bij een ongeluk: Lernards zijn hele vieze chipjes waren ook gelijk weg. Beschrijving van Lernard: Een zoete kaassmaak met een sponzige structuur… Een van de aapjes leek ze toch erg lekker te vonden. Hij propte zijn wangen vol en liep daarna op twee benen, met zijn handjes gevuld met sponzige chips, hard weg.
  • Films gekeken, want we hadden filmchannel, ja ja. Onder andere “The horse whisperer” gezien. Voor Lernard een reden om maar even te vluchten.
  • Lernard heeft ’s nachts Nederland - Rusland gekeken, wat goed was voor een paar uur slecht humeur…

Na al het relaxen was het tijd om terug te gaan naar Kuala Lumpur, want dezelfde avond moest Joleen alweer terug vliegen!
We hebben de maand met ons drie├źn afgesloten met souvenirshoppen, een massage en een diner bij het eettentje op straat waar we de allereerste avond gegeten hebben. Het cirkeltje was weer rond, of zoiets.
En toen…moesten we na een supermaand aan het einde van de avond dan toch afscheid nemen…daaaaag Joleen!

Ondertussen zijn we in Bangkok aangekomen, onze tussenstop…voordat we vanavond naar Istanbul vliegen!
Ja, het is waar, we gaan een paar weken eerder thuis komen. De vlucht is net geboekt…15 juli komen we in Dusseldorf aan, dus wees gewaarschuwd, Lernard en Marije komen eraan!! L&M

P.s. Lernard zijn vriend, Willem Worm, is stervende. Er was een enkel wormpje dat maar stand hield, dus verdiende hij een naam, vonden we.

Geen Reacties »

Nog geen reacties.

RSS feed voor comments op dit bericht. | TrackBack URI

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een bericht achter te laten.