mei 21, 2008

Terug in Thailand

Rubriek: Thailand — Marije @ 4:52 pm

Ja, we zijn terug in Azie, in Thailand om precies te zijn. We horen om ons heen weer: “Taxi, sir?”, “Tuk, tuk, miss?” De heerlijke etensluchtjes van alle eetkraampjes, maar ook de ik-wil-niet-weten-wat-ik-ruik-zurige-luchtjes. De bedelaars met soms de meest bizarre verminkingen. Het “iets” minder makkelijk oversteken van de straat. De monniken in hun oranje gewaden. De vochtige warmte (met af en toe een welkome regenbui vanwege de regentijd en dan REGENT het ook echt). De begroetingen overal: Sawaidee Kaaa. Het leven op straat en de felle kleuren. En natuurlijk hebben we onze eerste Thaise massage al gehad.Mijn eerste toiletbezoek in Thailand op het vliegveld van Bangkok ging gepaard met het luidruchtig keel schrapen van mijn buurvrouw. Haaa, dacht ik, terug in Azie.
Het wegkomen uit Nieuw Zeeland kostte nog moeite. Het bleek ernstig tegen de regels te zijn dat we geen uitgaand ticket hadden, een ticket dat bewijst dat we Thailand ook weer gaan verlaten. Onze ervaring tot nu toe was dat een bewijs dat je een uitticket kan betalen voldoende is, maar dat was hier niet het geval. Nadat de tweede baas erbij gehaald was, was het oordeel dat we alleen mee mochten met de vlucht als we een ticket kochten op het vliegveld. Ondertussen hadden we het erg warm gekregen, want dit was niet echt volgens plan, een duur ticket in Nieuw Zeeland kopen, maar in Auckland blijven was ook niet erg aanlokkelijk. Na een half uur van zeer diplomatiek gepraat van Lernard zijn kant mochten we van de “regels zijn regels”-meneer gelukkig een formuliertje ondertekenen dat zij niet verantwoordelijk waren voor onze missende tickets. Pfffff, toch nog goed vanaf gekomen. En ik heb Lernard natuurlijk heel veel schouderklopjes gegeven.
Vliegen is niet mijn grootste hobby en dit was niet bevorderlijk voor mijn nervositeit (of eigenlijk wel, dus). Om het geheel af te maken, hadden we hevige turbulentie. De etenskarren werden weg gehaald, de stewards en stewardessen gingen zitten en ik had een handje van Lernard nodig. Vol respect keek ik naar de passagiers een paar stoelen verderop die hun eten al gehad hadden en dit rustig zaten op te eten…
Op het vliegveld van Bangkok gelukkig geen lastige vragen over vliegtickets. En hier zijn we dan.

We hadden bedacht om vanaf Bangkok per trein naar Maleisie te reizen, maar vanwege onrusten in het zuiden van Thailand hebben we besloten het vliegtuig naar Singapore te nemen. Van daaruit reizen we naar Kuala Lumpur in Maleisie om Joleen van het vliegveld te halen. Zij komt 2 juni en we gaan met z’n drie├źn ruim drie weken Maleisie bereizen! Joehoe!
Omdat we de 22e pas kunnen vliegen, hadden we nog zes dagen in Bangkok voor de boeg. We hebben daarom maar een mooi en rustig guesthouse gezocht in plaats van het hotel midden in de uitgaansstraat van Bangkok, waar onze kamer precies tegenover de meest lawaaiierige discotheek zat (vonden wij dan). We wilden fit zijn voor een flink portie cultuur!
We zijn onder andere naar het nationaal paleis, verschillende tempels en de amulettenmarkt geweest. Op deze markt worden allerlei kleine boeddha-afbeeldingen verkocht voor onder andere offeringen voor goed geluk. Het schijnt dat de markt voornamelijk wordt bezocht door monniken, mensen met gevaarlijke beroepen en taxichauffeurs. Deze informatie maakt het nemen van een taxi toch iets minder aantrekkelijk….
Omdat Bangkok berucht is vanwege zijn seksindustrie zijn we, zoals echte toeristen betaamt, naar de bekende nachtmarkt Pat Pong geweest. De markt op zich is niet bijzonder, maar wel zijn lokatie. Midden in het red-light district met onder andere heel veel go-go bars, veel lady-boys (transseksuelen) en oude mannen. We zagen een man van zeker 65 hand in hand lopen met een meisje van maximaal 16 jaar… Ik dacht dat ze dat verbannen hadden uit Thailand… Maar goed, dat deel van Thailand hebben we ook weer gezien.

Morgen vliegen we dus naar Singapore. Hopelijk vragen ze dit keer niet naar uittickets (want hebben we weer niet)….

Nog een feitje uit de Bangkok Post ter afsluiting. De professoren op de universiteit van Bangkok verdienen gemiddeld 17.000 Baht (= 340 Euro) per maand en afwassers verdienen gemiddeld 13.500 Baht (= 270 Euro) per maand. Au, daar heb je dan twaalf(!) jaar voor gestudeerd… L&M

1 Reactie »

  1. Hmm raar zeg dat een afwasser daar in verhouding zoveel verdient :P , maarja aan de andere kant zal dat wel erg smerig werk zijn in Thailand :D

    Reactie door Manieu — mei 28, 2008 @ 12:43 am

RSS feed voor comments op dit bericht. | TrackBack URI

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een bericht achter te laten.