maart 17, 2008

Ma d’r stukje!

Rubriek: Voorbereiding — Manieu @ 12:59 pm

Of ik ook een stukje wilde schrijven,bij deze:

Na 19.083 km gevlogen te hebben, waren we dan toch aangekomen in Christchurch, waar Lernard en Marije ons stonden op te wachten op het vliegveld. Heerlijk om ze weer in je armen te kunnen sluiten!

Na eerst lekker bijgekomen te zijn in Christchurch en nadat de verloren gewaande filmcamera van Ron opgehaald was op het vliegveld, zijn we met de camper onze rondreis door Nieuw Zeeland begonnen. Eerst richting Lake Tekapo, vandaar naar Mt Cook, Lake Benmore, Dunedin, Otago peninsula, the Catlins, Invercargill, Te Anau, the Milford Sound en Queenstown. Hierna gaan we naar the Fox Glacier en richting Abel Tasman National Park.

De reis tot nu toe samenvattend: schitterend, ongelooflijk, geweldig, overrompelend, alleen de zandvliegen, word je echt gek van!

De bewoners zijn vriendelijk, zeggen altijd gedag en in voor een praatje in hun sappige Engels.

We hebben een vraag gekregen via mail of we het wel kunnen volhouden met z´n vieren in een camper. Maar natuurlijk, hij is groter, dan je denkt: We hebben een keuken, een w.c annex doucheruimte, een bed boven, een zithoek welke we ´s avonds omtoveren tot een bed van 2.25×1.85 meter, deze hebben Ron en ik natuurlijk geannexeerd. En heel gek:ik slaap hier beter, dan thuis in m´n Aupingbed.

Die campers moeten wel ??s nachts ergens staan. De campings zijn ook erg afwisselend, zoals alles in NieuwZeeland. We hebben op hele primitieve midden in de natuur gestaan voor bijna niets, maar ook op een dure camping met alle campers zo dicht op elkaar, zodat je achter je camper moest zitten(Dunedin) of hele luxe met alles erop en eraan(Queenstown). Maar die bij de Milford Sound roadway sloeg alles:1 ha per camper met uitzicht op de bergen voor 20 NZdollars(ca.11 euro). Er was wel maar 1 wc, maar die hoef je niet te gebruiken, die zit immers in de camper?(Ron maakt hem toch schoon, hihi).

En tot slot nog een laatste voordeel: Ik word lekker ontspannen gereden met m´n gezicht naar achteren gericht op een panoramisch uitzicht door de achter- en zijruiten.

1 Reactie »

 1. hallo!
  beter slapen dan in een aupingbed?? misschien toch maar een camper in de achtertuin zetten dan…
  bedankt voor het doorgeven van het kado!
  veel plezier nog!
  liefs marijn

  Reactie door marijn — maart 26, 2008 @ 9:30 pm

RSS feed voor comments op dit bericht. | TrackBack URI

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een bericht achter te laten.