december 27, 2007

Kerst in Saigon

Rubriek: Vietnam — Marije @ 3:29 pm

img_2935.jpg

We hadden wel gehoord dat ze in Saigon (Ho Chi Min City) kerst vieren, maar hier waren we niet op voorbereid! Overal kleine kinderen in kerstkostuum en regelmatig een volwassen kerstman achterop een brommer. Het hele centrum was behangen met lichtjes, het liefst knipperend en in alle kleuren van de regenboog. Overal enorme kerstbomen en een warenhuis was zelfs helemaal bekleed met nep-ijs. Kerstliederen knalden overal op straat uit de boxen. Alle jongeren (en dat is ongeveer 80 procent van de bevolking) trokken er met hun brommer op uit om in het centrum rond te rijden, rond te hangen en bier te drinken. Voornamelijk kerstavond bleek DE feestavond te zijn. Volgens Lernard had het wel wat weg van koninginnedag, alleen dan zonder oranje, of zoiets.

Vanwege de kerst vonden we dat we alles mochten eten en drinken waar we zin in hadden, net als thuis… Dus we hebben onder andere het volgende gegeten en gedronken; ijs, heel veel andere Vietnamese zoete dingen, eh…Kentucky Fried Chicken, cappuccino, ijskoffie, espresso, hazelnootkoffie, moccaccino (nee, we hadden helemaal geen zin in koffie), noodlesoep (ter compensatie van al het bovenstaande), bier en wijn uit Vietnam (ja, we moeten wel een beetje cultureel verantwoord blijven natuurlijk). En nog veeeel meer. Dus nu voelen we ons vol gegeten, net als thuis…

We hadden speciaal voor de kerst een luxe hotel geboekt, waar we, omdat de gereserveerde kamer per ongeluk vergeven was, een suite kregen(erg vervelend) met filmchannel. We hebben zelfs “Home Alone” gekeken, net als thuis…

We konden er dus niet onderuit, we hadden een echt kerstgevoel, net als thuis…alleen dan anders (of zoals de gevleugelde uitspraak hier, als je wat anders krijgt dan je eigenlijk besteld had: Same, same, but different).

De foto’s in het fotoalbum van het kerstfestijn volgen later, want ons broertje/ zwager/ webmaster is op welverdiende vakantie! (M)

3 Reacties »

 1. hartstikke leuk weer! Wat een belevenis zeg! En dat bij die hitte.

  Gr. van Ma(rjan) en oma N

  Reactie door ron.nieuwstraten — december 27, 2007 @ 4:46 pm

 2. Ik zou graag een flesje van die slangenwijn willen bestellen. Trek ik m open met oud en nieuw. Maar we kregen toch champagne? jaja same same but different!

  Reactie door Meijk en Marijn — december 30, 2007 @ 4:29 pm

 3. Ha Lernard en Marije!

  Klinkt bijna als een ouderwets Hollands Kerstfeest ;)! Gelukkig nieuwjaar vanuit Dordt!!

  Liefs, Maartje

  Reactie door Maartje — januari 1, 2008 @ 5:03 pm

RSS feed voor comments op dit bericht. | TrackBack URI

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een bericht achter te laten.